-

Ziua Naţională a României se sărbătoreşte deja în străinătate. Evenimentul a fost marcat aseară la Milano, unde au fost prezenţi şi artişti români.

Maestrul absolut al ţambalului, Marius Mihalache, a încântat publicul român şi italian prezent la Ziua Naţională organizată aseară de Consulatul General al României la Milano: „Ca de obicei ne simţim onoraţi să reprezentăm România, să arătăm un pic din ceea ce înseamnă cultura românească, să o arătăm străinilor. De data aceasta au fost italienii, alte dăţi au fost alte popoare, care s-au bucurat de cultura noastră. Mă simt onorat de câte ori reprezint România şi mai ales în preajma Zilei României de 1 Decembrie.”
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale la Milano, ambasadorul României în Italia, George Bologan, a mulţumit tuturor pentru susţinerea primită şi colaborarea pe durata mandatului său, care în curând se va încheia: „I-am îndemnat pe compatrioţii noştri să nu uite că istoria este energia generatoare a unui neam. Să se inspire din cei care au avut curajul să schimbe destinul neamului şi să-l reinventeze.”

RADOR
Foto: Pixabay