-

La 22 de ani de la OUG care prevede utilizarea obligatorie de către agenţii economici a caselor de marcat electronice fiscale, o nouă măsură prevede conectarea direct la sistemul ANAF.

Termenul limită pentru această operaţiune este 30 noiembrie.
În judeţul Mureş sunt 28.000 de SRL-uri dintre care o bună parte utilizează casele de marcat fiscale la care se adaugă 9.000 de PFA-uri.
Această prevedere simplifică foarte mult activitatea atât a Fiscului cât şi a comercianţilor, precizează şeful Administraţiei Finanţelor Publice Mureş, Denes Iren:
"Acest termen, nu va fi prelungit. Este vorba de a conecta la sistemul naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF. Este o măsură binevenită şi presupune punerea în aplicare a OUG 28/1999. Ca întotdeauna, agenţii economici din judeţul Mureş sunt disciplinaţi şi mare parte dintre ei s-au conectat deja. Urmează ca restul să se conecteze până la sfârşitul lunii. Este o măsură bună şi mai uşoară, atât pentru Fisc cât şi pentru contribuabili pentru că nu mai trebuie să depună raportarea lunară şi se face închiderea automată (a lunii)".
Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat fiscale la sistemul informatic ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 8.000 şi 10.000 lei.

RADOR
Foto: Pixabay