-

Ministerul de Interne se confruntă cu un deficit de personal accentuat, cea mai gravă situaţie fiind în mediul rural.

Acolo există posturi de Poliţie unde numărul angajaţilor este la jumătate faţă de necesar sau activează doar un singur lucrător. Această situaţie conduce la ineficienţa serviciului poliţienesc şi la suprasolicitarea personalului, spune preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Vasile Zelca. El a precizat  că s-a ajuns aici din cauza lipsei de predictibilitate în carieră, dar şi a salarizării, care nu a fost aplicată conform legii.
Vasile Zelca: „E adevărat că s-au făcut ceva mişcări în ultimii ani, cu încadrări directe, cu scoatere de locuri la şcolile de profil, dar nu este suficient. Ce trebuie făcut? Aplicarea cu salarizarea, pentru că asta ar crea un confort, o siguranţă din punct de vedere financiar pentru poliţişti. Acest deficit de personal s-a acumulat în timp. El nu poate fi rezolvat mâine sau poimâine, dar cum îl rezolvi? Să avem o cariera predictibilă, o salarizare predictibilă şi o lege a pensionării predictibilă, pentru că nu poţi, în momentul în care mă angajezi să ai o lege şi un salariu şi pe parcursul carierei să-mi ceri să accept diminuări de salariu, neaplicarea legii pentru în ceea ce priveşte salarizarea, schimbări legislative pe linie de pensionare, adică în timpul jocului nu trebuie să schimbi regula.”
Poliţiştii, alături de angajaţii din penitenciare şi militarii rezervişti, anunţă că vor ieşi din nou în stradă pentru a fi aplicată legea şi pentru a fi actualizate pensiile şi unele sporuri.

RADOR
Foto: Pixabay