România ar putea atrage investitori străini care se relochează din Ucraina
România ar trebui să încerce să atragă cât mai multe dintre investiţiile străine occidentale care caută să se mute din Ucraina şi din alte state din zonă, afectate de conflict.
În contextul conflictului din Ucraina, Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră
Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră, susţine ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.
"Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanşarea conflictului din Ucraina, iar România are şansă de a valorifica inclusiv potenţialul feroviar al portului. Am abordat această oportunitate în discuţiile dintre delegaţia română condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi delegaţia americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorităţii Republicane din Camera Reprezentanţilor", a scris ministrul.
Potrivit acestuia, în circumstanţele actuale, consolidarea conectivităţii dintre nordul şi sudul Flancului Estic al NATO reprezintă un element critic în fortificarea poziţiei aliate de apărare.
"Ne dorim să cooperăm strâns pentru a avansa implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun şi de importanţă strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanţa şi portul polonez Gdansk) şi Via Carpathia. Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea şi Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca şi contrapondere la încercările Rusiei şi Chinei de a-şi spori influenţa politică şi economică prin investiţii în infrastructura critică", a mai spus şeful de la Transporturi.
RADOR
Foto: Pixabay
O echipă de voluntari gălăţeni, la Odesa, cu materiale sanitare şi echipamente medicale
Invazia rusă va duce la scăderea la jumătate a economiei ucrainene
Banca Mondială a avertizat că economia Ucrainei se va reduce la jumătate în acest an, din cauza invaziei ruse.
Uniunea Europeană, alături de campania umanitară pentru Ucraina
Forumul German şi Asociaţia Bayerische Kinderhilfe Rumänien sprijină campania umanitară de ajutorare a Ucrainei. În aceste zile, patru TIR-uri cu alimente neperisabile, precum şi scutece, apă şi dulciuri pentru copii au ajuns la Halmeu.
Plata subvenƫiilor restante pentru motorină va începe în perioada următoare
Plata subvențiilor APIA, restante pentru motorină, va începe în perioada următoare, potrivit ministrului agriculturii, Adrian Chesnoiu.
Agricultorii din Gorj vor să înfiinţeze cooperative agricole
Crescătorii de legume din judeţul Gorj îşi doresc în prezent înfiinţarea unei cooperative agricole pentru a-şi vinde mai uşor produsele.
Numărul apicultorilor români este în creştere
Apicultorii români au constatat că în perioada pandemiei a crescut consumul de miere şi al altor produse sănătoase, aceasta în contextul în care în mod tradiţional România nu era o mare consumatoare de produse apicole.
Acces gratuit și în 2022 la apa de pe canalele de irigații
Agricultorii pot beneficia în continuare de acces gratuit la apa de pe canalele de irigații, iar organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru energia electrică, cu până la 50%, potrivit declaraților ministrului agriculturii, Adrian Chesnoiu.
Fermierii au termen prelungit pentru depunerea cererilor pentru obţinerea ajutorului de minimis
Fermierii pot depune cererile pentru obţinerea ajutorului de minimis până pe data de 1 aprilie, după ce termenul din cadrul Programului Tomata a fost prelungit, prevede un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii.