-

Biserica de lemn construită de Horea, provenită din localitatea sălăjeană Cizer, şi care acum se află în Parcul Etnografic "Romulus Vuia" din Cluj-Napoca, este într-un proces de restaurare şi valorificare prin intermediul realităţii virtuale.

Publicat în Cultura populara

Centrul Cultural „Reduta” prin Serviciul Cultură Tradițională, a organizat în perioada 15 septembrie - 5 noiembrie 2020, cea de-a VI-a ediţie a Concursului Național de Fotografie Etnografică „Oameni și datini”.

Publicat în Cultura populara

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 19.998 locuri de muncă la nivel naţional.

Publicat în Economic

Câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020, cea mai înaltă onoare a Europei în domeniul patrimoniului, au fost sărbătoriți pe 10 noiembrie.

Publicat în Cultură

Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat proiectul de ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea procedurii de aplicare a acordării eşalonării la plată de către organul fiscal central. Modelul de cerere se regăsește în Anexa nr. 1 a procedurii.

Publicat în Economic

Poate părea greu de crezut, dar, chiar dacă iarna ne bate la ușă, găinile din bătătura casei ne pot oferi ouă la fel ca în sezonul cald, dacă știm cum să le îngrijim.

Publicat în Actualitatea agricola

Jocul de Oină a fost inclus în Inventarul naţional al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial, dosarul de înscriere fiind aprobat de Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a Ministerului Culturii.

Publicat în Cultura populara

Gunoiul de grajd este un fertilizant foarte valoros, însă, pe lângă destinația de îngrășământ, bălegarul poate avea și alte utilizări, mai puțin cunoscute, care nu au legătură cu agricultura.

Publicat în Utile

Cinci cooperative agricole din marile bazine legumicole din ţară - judeţele Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov şi Olt - vor livra peste 15.000 de tone de legume lunar sub umbrela Cooperativei "Ţara Mea", cea mai mare cooperativa agricolă din România cu peste 1.000 de fermieri.

Publicat în Actualitatea agricola

Transhumanta carpatica, parte a vietii pastorale traditionale, este elementul cultural romanesc ce va ajunge in Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanitatii UNESCO.

Publicat în Cultura populara
Pagina 1 din 31