De ce trebuie alăptat la sân bebelușul, în primul an de viață. Detalii
Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și UNICEF, în România doar 12,6% dintre nou-născuți sunt hrăniți exclusiv prin alăptare.
Ai o afacere în agricultură? Află cum poți să o promovezi!
Viața la țară este minunată, iar cu puțină pricepere și entuziasm, aceasta se poate transforma într-o bună sursă de profit, mai ales că nu ai nevoie de mare lucru pentru a deschide o afacere și nici pentru a o face să devină cunoscută și profitabilă.
Tradițiile, obiceiurile și cutumele rușilor lipoveni din România - elemente identitare
Comunitatea Rușilor Lipoveni din România este una distinctă, prin tradiții, port, gastronomie, religie și limbă, pe care nu ezită să le etaleze ori de câte ori au prilejul.
Programul „Laptele și cornul” revine în școlile din Argeș
Creşterea porcilor ar putea fi limitată la 5 capete, în cazul gospodăriilor
Ministerul Agriculturii vrea să limiteze creşterea porcilor la 5 capete, în cazul gospodăriilor. Ce depăşeşte acest efectiv, ar urma să fie considerat exploataţie comercială şi va trebui să se înregistreze la Registrul Comerţului şi să se transforme în persoană juridică.
Respectarea distanţării nu va fi posibilă în toate şcolile
Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că este posibil ca nu în toate şcolile să fie respectată distanţarea de minimum un metru între elevi, dar mizează pe managerii şcolilor să asigure această măsură.
Irigațiile, tot mai necesare și în nord de țară
În contextul unor veri tot mai secetoase și cu variații de fenomene meteo, fermierii bistrițeni consideră că sistemele de irigații par să fie absolut necesare.
Miedul dacic, băutura care a învins isoria
Drept e că puține lucruri se știu despre ce mâncau dacii. Poate din legenda aceea cu Lisimach și Dromichetes să înțelegem că dacă voiau, puteau fi și rafinați, dar că preferau frustețea obiceiurilor moștenite din neam.
Muzeul etnografic din Cut, amenajat în vechiul conac al satului
Satul ardelean păstrează încă vie tradiția preotului iluminist și luminator al satelor, un apostol al credinței, dar șii un cruciat al latinității, într-o lume frământată și obedientă un regim străin.
Anul 1928 - Misiune fonografică în România: „Ce-am auzit eu aseară” (zona Argeșului) (AUDIO)
Vestitul violonist argeșean interbelic Ion Matache - născut la Mielcești, comuna Merișani, județul Argeș, în vara anului 1905 - a intrat în lumea lăutarilor, încă de la vârsta de... 10 ani.