-

Gastronomie

Nici nu vă imaginați câte lucruri minunate veți descoperi pornind de la un meniu. Puteți afla o mulțime de informații despre timpul în care a fost creat, uneori despre bucătarul care a preparat mâncărurile, alteori despre evenimentul care a prilejuit dineul, recepția, bufetul... în cazul meniului de la Raliul Monte Carlo din 1931.

Mă-ndemn adeseori să iau la pas satele săsești din „arcul interior” al Carpaților. Caut rețetele de odinioară, păstrate cu greu, în ultima jumătate de veac, de când, rând pe rând, mulți dintre locuitorii care au întemeiat aceste așezări au plecat spre alte zări ori s-au „coborât” în pământul pe care sunt ridicate biserici-cetate.

Termenul „à la St. Germain” se referă la garnitura de mazăre verde (boabele se pasează ori se zdrobesc, pentru a se obține un piure mai mult sau mai puțin fin) care se adaugă într-un consomeu clasic (rețeta consomeului este cea prezentată aici).

Pagina 1 din 206