10 produse alimentare specifice țării noastre urmează să fie atestate în Uniunea Europeană
România mai are încă 10 produse care urmează să fie atestate în Uniunea Europeană, printre care cârnații de Pleșcoi, cașcavalul de Săveni și salata de icre de știucă de Tulcea.
23 Decembrie 2018, 09:30
Recent, scrumbia de Dunăre afumată a devenit al cincilea produs românesc recunoscut și protejat în UE, după ce a intrat, începând cu 3 decembrie, pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată se alătură celorlalte 4 produse alimentare românești protejate în UE: novac afumat din Țara Bârsei, telemea de Ibănești, salam de Sibiu și magiun de prune de Topoloveni.
Alte produse alimentare care mai au depuse documentații la UE pentru dobândirea protecției europene sunt telemeaua de Sibiu, salata tradițională cu icre de crap și plăcinta dobrogeană.
Ministerul Agriculturii își propune ca până în 2020 circa 20 de produse locale să aibă finalizată documentația; este vorba de diverse sortimente de brânză, de salamuri, produse de panificație, fructe sau legume.
Sursa: stiripesurse.ro
Sursa Foto: ziarulunirea.ro