Incisiv si tunator, vinul stralucitor, imbracat in armuri aurii, va pravali micile bariere grasute ce incetinesc asimilarea tezei convietuirii capro- varziste, va ridica, cu douasprezece grade, intensitatea comunicabilitatii, interioare si exterioare a bietului ghivecel, confirmand un paradox (culinar): asocierea neverosimila a doua fluvii incompatibile, Donau-ul si Dunarea de Jos.
Ingrediente Ghiveci săsesc (rețeta lui Radu Anton Roman)
1 kg carne, vrabioara de vita fara os
sare, piper, dupa voie si nevoie
500 g rosii proaspete
2 pastarnaci
1 telina
3 ardei grasi
1 lingura de faina
600 g ceapa
2 kg cartofi
1 lingura de pasta de tomate
100 ml vin rosu
200 ml smantana
3 morcovi
1 legatura de patrunjel verde
1,5 litri de supa de oase
200 g unt (sau ulei, caci colesterolul e international,
cu libera circulatie, chiar si la sasi , in tara „Siebenburgen“)
Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu