-

Dulceață de vișine (rețeta Kerei Calița)

În campania din 1913, trupele române trecuseră ușor prin pasurile Balcanilor bulgărești, iar Majestății Sale Regelui României Carol I i s-a adus la cunoștință apropierea la 8 km de Sofia a brigăzii de cavalerie a generalului Mustață.

La una din casele de piatră cu acoperiș de stuf, generalul a fost chemat și i s-a servit dulceața de vișine care mult i-a plăcut și a cerut rosturile ei s-o ducă cucoanelor la București.

Bulgăroaica, mică de statură,vorbea și ordonanța scria : la un kg de zahăr se pune o lămâie și 1 kg de vișine.

Cel mai grozav vas pentru prepararea dulceței este un căzănel sau o cratiță de aramă nespoită, sau într-o oală mare de pământ nouă (care n-a mai fost întrebuințată).

Se scot sâmburii, se pune ...........................

Citeste continuarea pe Kera Calita