Ascultă Radio Antena Satelor Live

Fursecuri cu lămâie, afine şi mai ales cuişoare

Cuişoarele! Nu le-am folosit până acum şi rău am făcut. Te scapă de durerile de dinţi, dar nu şi de dentist, pot preveni gripa, împrospătează respiraţia, îmbunătăţesc digestia, combat stresul (n-am înţeles prea bine cum), miros frumos! Hai să le punem, deci, într-un desert.

21 August 2017, 12:52

Am cernut 140 de grame de făină şi jumătate de plic de praf de copt şi am adăugat o jumătate de linguriţă de praf de cuişoare (am măcinat bine cuişoarele în râşniţa de cafea).

Separat, am bătut două ouă, pe care le-am amestecat cu 60 ml de ulei, 200 grame de zahăr brun (8 linguri), am adăugat coaja rasă de la o lămâie şi jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie.

Am amestecat ingredientele umede cu cele uscate şi am format o minge de aluat pe care am lăsat-o câteva ore la frigider.

Am format biluţe mici de aluat pe care le-am tăvălit bine în zahăr pudră şi le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. De fapt, pentru aceste cantităţi vor ieşi două tăvi de fursecuri. Am dat la copt la foc mediu timp de aproximativ 10 minute. Cu puţin timp înainte de a le scoate din cuptor definitiv, am tras tava afară, am făcut câteva gropiţe cu degetarul în aluat şi am aşezat câteva bobiţe de afine peste fiecare fursesc, apoi am mai dat la copt pentru încă maxim 1 minut sau 2.

Au ieşit atât de bune, încât abia aştept să mai inventez şi alte combinaţii de arome şi ingrediente.

Sursa: RADOR.RO

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete