-

Ciorbă de perișoare de pește (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Ciorba de perisoare de peste este un preparat culinar specific zonei Dobrogei.


Putin obisnuita mai spre nord, e o ciorba banala la malul Dunarii, unde pestele e totul, si carne si branza!

Obisnuiti-va cu ideea ca, pe fluviu, veti intalni alte destule mancaruri romano-continentale - chiftele, ardei umpluti, tochituri - facute toate cu peste, toate de o savoare pe masura excentricitatii.

Lingura sa nu ii-o schimbi Ia mancare, ca nu te mai saturi. (Gorovei)

Ciorba de perisoare de peste

Ingrediente

Perisoare:

200 g miez de paine alba
1 ceapa rasa
4 oua mari
100 g faina
piper macinat (dupa gust)
1 lingura rasa de sare
1 legatura de marar tocat
1 kg peste alb (salau, biban, stiuca dar merge si orice alt peste)

Zeama:

3 ardei grasi
150 g morcovi
4 rosii coapte
100 g pastarnac
1 ceapa
1 l bors
leustean
peste (ce ramane de la dezosare)
sare

Afla modul de preparare a ciorbei de perisoare de peste pe Bucataria lui Radu.