-

Sărățele muntenești (Rețeta lui Radu Anton Roman)

„Distrează fleanca“ (amușe-gueule) spun franțujii la așa fel de bucățele. „Sa meargă vinul“ le spunem noi, cei câțiva flăcăi tomnateci și cheflii, adunați și bucuroși în seară asta de o oală de Crâmpoșie adevărată, un vin de masă vechi, mustos și vesel pe care stațiunea de cercetări de la Drăgășani l-a readus întru veșnicie pe masă românească.


Si suntem bucurosi nu numai pentru ca vinul e bun, ci si pentru ca, in sfarsit, imbatranim!

De abia de acum putem si noi, Doamne ajuta, scapati de grija fustelor, sa ne ocupam de lucruri serioase, de pescuit, de citit literatura mare, de mancat si de baut fara grija pantecului, de gandit la idei filosofice marete.

De abia de acum, eliberati de obsesia mica dar sexuala, a pardalnicei tinereti, putem si noi sa dam omului ce-i al omului: cultura si tocanita (fara limite), profunzime si saratele muntenesti, meditatie si ciorba de dovlecei umpluti...

Citeste continuarea pe Bucataria lui Radu.