-

Cunună din cotlete de porc (rețeta Kerei Calița)

Cei întorsi de la cele școli înalte, alde Mihail Kogălniceanu, alde Anastasie Panu, Vasile Alecsandri, Alecu Cuza, Lascăr Catargi și Costache Negri se adunau pre la casele dumnealui Mihalache Cantacuzin Pașcanu ori la monastirea Slatina sub mâna prefericitului Calinic Miclescu și, auzi poznă, cereau drepturi civile pentru toate stările și Unirea, unirea cu frații lor.

Preafericitul Calinic Miclescu, la Slatina, mânăstirea lui Lăpușneanu, și-a dus invitații în trapeză pentru a desluși ițele politice punându-le pe masă Coroană din cotlete de porc. Unioniștii cei de față, au cerut rețeptul și cele trebuincioase felului de friptură, că mult le-a gâdilat papilele .

Pentru zece unioniști: o piesă întreagă de cotlet de porc de pe șira spinării lighioanei care se arcuiește în forma unei cununi și se prinde la capăt cu un bețigaș de bambus. Se despică cotletul pe mușchi, exact între coaste dar nu în întregime, pentru al putea modela în poza nimbului.

Într-un talger uns cu 100 grame ulei de măsline, așezăm piesa împănată cu căței de usturoi mărunțiți, sare, piper, cimbru, foi de dafin și 100 ml vin alb. La cuptor, cotletul de porc îl păzim 40 de minute, până se coace și prinde .............................

Citeste continuarea pe Kera Calita