-

Picanca (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Picanca! Neașteptat și expresiv nume pentru o mâncărică căzăcească de pește, iute doar cât primește imaginația (că și ea are o limită) dar nu și trupul cel firav, care se stinge din mult mai puțin.


Expresiv dar nastrusnic, un fel de struto-camila, ca si Delta toata, venind - pe ce cai ?! - din latina populara taman pana-n Caraorman (unde la lance se spune inca... pica!). imi spune si mie cineva de cand a dat buzna latina peste haholi, si cum?

Ingrediente

1 peste de 2-3 chile
(crap, somn, stiuca, salau)
1 caus de faina
1 pahar de pasta de rosii
1 lingura de pasta de ardei iute
2 capatani de usturoi
ceva ulei
sare
1 pahar de vin de tara, alb si gros
2-3 ardei iuti
2 rosii zemoase si acrisoare

Afla modul de preparare al acestei retete pe Bucataria lui Radu