-

Tăieței la cuptor (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Și-n Banat și-n Ardeal, tăiețeii se fac în casă, numai din făină și ouă, slujind la orice, la supe, la mâncăruri cu sos, dar și la dulciuri (nu știu cum se spune pe șvăbește și nici pe becichereceste tăieței, dar îmi vine să învăț).


Taieteii se ofera fierbinti, ninsi cu zahar si cu voie buna („Cam facil, ce facil, dom’ Radu!“ striga, de se coscovesc pielitele urechilor, regia, adica Misu Predescu - omul inconstient care ne-a schimbat, mie si PRO TV-ului, viata, impreunandu-ne - „Ce vreti, mai copii, am mancat ca un spart, ca doar in Banat suntem, am si baut, vai de capul meu, sunt nauc!

Nu ma mai certati degeaba, fac si eu ce pot, v-am zis sa-i spuneti lu’ domnu’ ASarbu ca sunt un impostor!

Asa se intampla cand te urci pe sticla la batranete, in direct, nu-ti iese, n-ai vorbe-n gura! V-am spus ca e mai prudent sa filmam, sa scriem toate dialogurile spontane, sa montam directul dinainte si sa iesim cu dinaintea in direct!

Asa, pe bune, mi se vede totul, si tracul, si Altzheimer-ul, si cearcanele, si digestia lenta, iar daca nu-s atent si m-aplec prea tare, imi crapa gacii si mi se vede ceneau’!“).

Afla care sunt ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu.