-

Grădinuca la cuptor (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Mi s-a părut extrem de simpatic numele ăsta (acum, că a venit primăvara), așezat pe ceva bun de tot, un fel de ghiveci carasan de pe lângă Voislova.


Spolocania: se spala toate vasele, mesele, tot ce e la bucatarie, ba si vatraiul, clestele, cheile, usile, dulapurile, ca sa nu fie infruptate; se freaca toate cu lesie, sa fie curate pentru post. (Niculita-Voronca)

 

Pe dealurile Tirolului (nu visati in pas de vals, ramaneti pe sarba!) pe langa rosiile de varf - Cabernet Sauvignon, Pinot Noir si Merlot - se intampla si vreo cateva albe ceva mai subtiri, Riesling, Sauvignon, Muscat Ottonel, Pinot Gris. Si perniteti-mi sa citez dintr-un vechi discurs de inaugurare al unei noi crame: „In anii buni, conturul accentuat, finetea si prospetimea efebiaca fac din vinurile tiroleze nu numai un inceput de masa placut si tonifiant, ci si partenerii consecventi ai unui intreg ospat banatean“ (ceea ce e un urias compliment).

Afla ingredientele necesare si modul de preparera pe Bucataria lui Radu.