-

Pui la frigare, oltenesc (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Temperamentală, explozivă și multiculturală, bucătăria oltenească ignoră vocile savante care o contestă până la a declara-după puterea subtilă de înțelegere a țăranilor lui Marin Preda-că „animalul asta nu exista“ și face, așa, inexistentă, cele mai bune ciorbe din România și cele mai gustoase și mai originale fripturi de pasăre.


In Colilia, gaina de la masa de nunta e vapsita cu rosu. (Gorovei)

Langa asa fripturica (rustica sa fie?), numai un pahar de vin negru ca lignitul - un Cabernet-Sauvignon dintr-una din podgoriile candva celebre dintre Severin si Craiova (sa zicem, la-ntamplare, Fantanile Negre) se poate aduna, caci prietenia cere potriveala de multe si alese.

Ingrediente

- 1 pui mare, de curte

- 250 g slanina afumata (taiata bucatele mici)

- 2 capatani de usturoi (din cel marunt, oltenesc)

- 1 cana de smantana

- sare, piper.

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu