-

Gușă de gâscă umplută (rețeta Kerei Calița)

Se aleg 10 bucăţi (asta vine cam un kilogram) de guşă de gâscă trăită bine, după dieta de la Strasbourg, şi se umple bine-bine, cu umplutura de mai jos, cam aşa cum s-a făcut de către fraieri cu analistul în nu se ştie ce.


Reţeptul se scrie pentru 10 belferi bine stipendiaţi.

10 bucăţi guşă de gâscă
0,8 kilograme carne de gâscă
0,8 kilograme ficăţei de gâscă


1 kilogram bureţi de pădure
0,4 kilograme ceapă
4 ouă
2 legături mărar
100 g ulei de măsline
Mirodenii – piper negru măcinat, busuioc verde, sare

Într-un vas se amestecă, până devin tot una, 0,8 kilograme de carne de gâscă tocată mare, 0,8 kilograme de ficăţei de gâscă .................

Citeste mai departe pe Kera Calita

Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016