-

Ciuperci ciobănești (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Nu-i trebuia prea multă imaginație transhumantului hațegan sau vrâncean, aflat în vârf de munte și în august ploios, ca să creeze mâncarea „ciobanească“: asta era la-ndemână, ciuperci și brânză, asta mâncă!


Ce bea, asta-i intrebarea?! Ce bea el in sihla si pustietate, infratit cu lupii?

Rar, cate un gat de tuica, cel mai des apa de izvor.

Noi, in schimb, ne putem permite, sper, langa o ciuperca un pic sarata, sa incepem masa cu o Plavaie de la Panciu, vin vioi si sec, simpatic la gust, prieten de drum lung.

Ingrediente

- 1,5 kg ciuperci cu palarie mare (manatarci, albe de pajiste,
- pastraviori de fag, bureti serpesti, craite etc.)
- 150 g slanina afumata
- 200 g branza de burduf
- 150 g urda
- piper (daca este)

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu