-

Șașlâcul de Krimeia (rețeta Kerei Calița)

Toti trimisi Inaltului Devlet la Hanul nogailor stiau-ajunsi pe taramul Hoardei de Aur se vor bucura de saslacul pustiei.
Intr-un rand, unul si numai unul, isbuti a-si ascunde reteptul in centura hangerului, pentru fiece dreptcredincios :
200 grame carne de batal
o ceapa
un usturoi


o legatura de patrunjel verde
o vanata coapta
300 mililitri undelemn de masline extravirgin
10 grame de piper negru macinat (Piper nigrum)
10 grame sare de mare

Mai intai si mai intai, se allege un batal tanar si gras.
Dupa ce casapul si-a aratat mestesugul, se taie carnea si grasimea in bucati potrivite vasului de marinare.
Intr-un vas de piatra se aseaza .........

Citeste mai departe pe Kera Calita

Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016