-

Ciorbă rumeliotă de burtă (rețeta Kerei Calița)

Se cer de la chelar pentru 6 comeseni :
800 grame burta de vaca ( sau bou)
100 grame unt
o ceapa mare
un ardei gras rosu
200 grame pasta de tomate


300 grame cascaval
o capatana mare usturoi
50 grame faina de grau
5 grame maghiran (Origanum majorana Lamiaceae)
2-3 foi dafin (Laurus nobilis Lauraceae)
5 grame sare de salina

Burta se curata mult si bine cu malaiul si se pune la fiert, intr-un oloi, cu 4 litri de apa.
Se lasa cam 3-4 ore pana se inmoaie.
Se spumeaza incontinuu.
Se taie burta in bucatele si se pastreaza alaturi.
Ceapa si ardeiul gras, ambele taiate solzisori.
Se calesc putin .........

Citește mai departe pe Kera Calița

Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016