-

Papanași moldovenești (Sai că-l înghit) - Rețeta lui Radu Anton Roman

Numai diminutive în bucătărioară românașilor (dar și în invocațiile religioase, că numai prin alint și grai dulce se-nduplecau marile puteri): tocăniță, furculiță, turtițe, papanași, sărăițele, sărmăluțe, slăninuță, untișor, chifteluțe, plăcințele, mititei, cârnăciori, frigănele, castraveciori etc. Ai zice ca sunt duiosi carpatinutii, ca-si alinta bucaticile, ca la miaza- nopticica de Dunarica legendara mancarica e dezmierdata ca un copilas foarte dragutel!

Ori poate, freudisorel, romanuletii vor sa ascunda sub dragalasenii diminutivale cat mananca de fapt, adica ca Haplea si ca lupii?! Ca numai in Romania am auzit, mai ales, ca o obsesie, reteta unica a sensului vietii: „Ba, cu asta ramai, cu ce bagi in gura si ce tragi pe...“

Ingrediente

2 linguri de gris
2 linguri de faina
sare
untura pentru prajit
400 g branza de vaci (scursa bine de zer)
2 oua

Afla modul de preparare al acestei savuroase retete pe Bucataria lui Radu.