-

RADOR.RO 3 conserve surprinzătoare pe care trebuie să le pregăteşti în această toamnă

Dacă te apuci să pui murături, cumpără de la piaţă şi lămâi, prune şi roşii. Vei face 3 conservă care îi vor înnebuni pe cei din familie!

Lămâi murate

Este o delicatesă marocană ce se potriveşte excelent în preparate din carne de miel sau de pui. Ai nevoie de 4-5 lămâi mari, 7 linguriţe de sare mare, 1 linguriţă praf de chili, o crenguţa de rozmarin şi două frunze de dafin.

Spală lămâile şi crestează-le în ambele capete în formă de cruce. Pune într-un borcan două linguriţe de sare şi câte o linguriţă cu sare în interiorul fiecărei lămâi.

Aşează lămâile în borcan, pune chili, rozmarin şi dafin, apoi completează borcanul cu apă. Astfel de conserve se lasă trei săptămâni într-un loc răcoros, apoi se consumă. Se păstrează bine în frigider.

Roşii uscate în ulei aromat

Sunt o garnitură excelenţă pentru fripturi, pot fi puse în salate sau transformată într-o pastă delicioasă pentru spaghetti. Ai nevoie de 1,5 kg de roşii mici, 1 lingură de zahăr, 3 fire de cimbru, 500 ml ulei de măsline. Roşiile se deshidrateza în cuptor: le tăi felii şi le pui pe o tavă cu hârtie de copt, le presari cu zahăr şi le laşi 2-3 ore la 150 de grade. Din când în când, întoarce-le, că să nu se ardă.

După ce sunt coapte şi răcite, pune feliile de roşii în borcan, alături de cimbru şi toarnă ulei peste ele. Aceste conserve vor stă în frigider 2 săptămâni înainte de a fi consumate şi maximum 2 luni, după ce s-a deschis borcanul.

Citeste continuarea pe rador.ro