După ce mămăliga este gata, într-un alt vas se topesc bucățelele de slănină tăiate de mărimea unui jumătăți de deget. După ce s-au topit, se eliberează vasul acela în care pe un mic strat de grăsime rămas se așează primul strat de mămăligă fierbinte.
Peste primul strat se pune o mână bună de brânză de burduf de oaie și cateve linguri de grăsime cu jumări. Apoi, urmează un alt strat de mămăligă și din nou brânză, grăsime și jumări.
Într-un final, ajungem la 3-4 straturi.
Decorul de final e la fel, brânză și jumări. Se lasă câteva minute să se topească brânză și .... uau ... e cea mai tradițională și gustoasă mâncare a ardeleanului.
Dacă mai punem la socoteală și câte un păhărel de palincuță, atunci adă câteva hectare cu iarbă că le coșim mintenaș!
SURSĂ : Viorel Grosu, corespondent Radio România în jud. Bistrița-Năsăud
Alte rețete recomandate: