-

Cum se fierbe UN OU PERFECT pentru PAȘTE!

Toate gospodinele vor ouă perfecte pentru Sfintele Paști, dar pentru asta trebuie să testăm sau să analizăm câteva trucuri care vă poate ușura munca.

Ca sa avem cele mai „perfecte” oua pentru aceasta mare sarbatoare, este necesar sa stati cu ochii pe ceas atunci cand le fierbeti. Timpul este important, iar ouale pot fi delicioase daca respectati anumite reguli.

Cum se fierb ouale?

-Este important sa nu fie scoase din frigider (sa aibe temperatura camerei), timp de 2 ore înainte de preparare;

-In partea de jos, puneti o bucata de tifon sau un prosop mic pentru a nu avea contact direct cu focul;

-Turnati peste ele apa rece, acoperindu-le, sa fie peste 2 degete tinute oblice cu recipientul;

-In apa se pune 2 lingurite de sare;

-Se fierbe la foc mic.

-Ouale se fierb intre 3 – 10 minute:

-Pentru oua lichide, intre 3 si 6 de minute;

-Pentru oua normale se fierbe 6-8 minute;

-Pentru oua fierte tari – 8 pana la 10 minute.

Cand trebuie sa coloram ouale?

Traditia impune ca ouale sa fie vopsite joi sau sambata. Cea mai batrana femeie din casa trebuie sa vopseasca oua. Primele trei oua sunt vopsite in rosu. De indata ce incepeti sa pictati, faceti mai intai o cruce pe fruntea copiilor, si apoi continuati cu alte persoane din casa.

Acest ritual se face pentru sanatate si bunastare. Primul ou este pus in fata icoanei si se lasa pana anul viitor. Al doilea are rol de a oferi un an fertil si o recolta bogata. Al treilea este lasat pentru un tort festiv si taiati-l, astfel incat fiecare membru al familiei sa poata lua o bucata.

Metode de vopsire a oualelor

Oale se pun in apa si o lingura otet pentru a prinde culori mai bune. Alegeti vopsea de calitate corespunzatoare, care este inofensiva.

1.Un decor interesant cu frunze de patrunjel, muscata si trifoi. Se alege o bucata de tifon, tifon sau chilot, pentru a crea un decor cu frunze. Se pun frunzele pe tifon, pe urma oul, se infasoara si pe baga in vopsea timp de 5 minute sa se usuce, si pe urma poate fi indepartat, materialul si foaia. Locul unde frunza nu a fost, se vopseste cu alta culoare sau se lasa asa.

Citeste continuarea pe bewoman.ro