Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum se fierbe UN OU PERFECT pentru PAȘTE!

Toate gospodinele vor ouă perfecte pentru Sfintele Paști, dar pentru asta trebuie să testăm sau să analizăm câteva trucuri care vă poate ușura munca.

28 Aprilie 2016, 04:44

Ca sa avem cele mai „perfecte” oua pentru aceasta mare sarbatoare, este necesar sa stati cu ochii pe ceas atunci cand le fierbeti. Timpul este important, iar ouale pot fi delicioase daca respectati anumite reguli.

Cum se fierb ouale?

-Este important sa nu fie scoase din frigider (sa aibe temperatura camerei), timp de 2 ore înainte de preparare;

-In partea de jos, puneti o bucata de tifon sau un prosop mic pentru a nu avea contact direct cu focul;

-Turnati peste ele apa rece, acoperindu-le, sa fie peste 2 degete tinute oblice cu recipientul;

-In apa se pune 2 lingurite de sare;

-Se fierbe la foc mic.

-Ouale se fierb intre 3 – 10 minute:

-Pentru oua lichide, intre 3 si 6 de minute;

-Pentru oua normale se fierbe 6-8 minute;

-Pentru oua fierte tari – 8 pana la 10 minute.

Cand trebuie sa coloram ouale?

Traditia impune ca ouale sa fie vopsite joi sau sambata. Cea mai batrana femeie din casa trebuie sa vopseasca oua. Primele trei oua sunt vopsite in rosu. De indata ce incepeti sa pictati, faceti mai intai o cruce pe fruntea copiilor, si apoi continuati cu alte persoane din casa.

Acest ritual se face pentru sanatate si bunastare. Primul ou este pus in fata icoanei si se lasa pana anul viitor. Al doilea are rol de a oferi un an fertil si o recolta bogata. Al treilea este lasat pentru un tort festiv si taiati-l, astfel incat fiecare membru al familiei sa poata lua o bucata.

Metode de vopsire a oualelor

Oale se pun in apa si o lingura otet pentru a prinde culori mai bune. Alegeti vopsea de calitate corespunzatoare, care este inofensiva.

1.Un decor interesant cu frunze de patrunjel, muscata si trifoi. Se alege o bucata de tifon, tifon sau chilot, pentru a crea un decor cu frunze. Se pun frunzele pe tifon, pe urma oul, se infasoara si pe baga in vopsea timp de 5 minute sa se usuce, si pe urma poate fi indepartat, materialul si foaia. Locul unde frunza nu a fost, se vopseste cu alta culoare sau se lasa asa.

Citeste continuarea pe bewoman.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua