-

Obleți prăjiți (rețeta lui Radu Anton Roman)

Untura e o grăsime și mai potrivită decât uleiul, căci usucă, colorează frumos și face crocantă orice carne, mult mai bine decât alte grăsimi. Orice mujdei, dar mai ales cel cu roșii, fericește această prăjeală. Oriunde, mai ales pe Dunăre dar și pe râuri, se prind obleți (sau alți chitici) cu traistă. Ultima data am mâncat două tigăi de obleți la... Sebeș, nu departe de Mureș, și am băut, prin voia sorții și a unor amici „machidoni“, acel excelent Chardonnay de la Murfatlar, prin care intră în casă și în viață sumară a omului miresme de fân ars de soare, arome de flori de salcâm dobrogean și parfumuri de migdale dulci. Un vin eveniment, mai ales de când pivnicerii aromâni de la Basarabi se-ngrijesc să-l aducă spre sec (acum vreo câțiva ani îl făceau dulce de leșinai!).

In culori senin-aurii, cu gust cuceritor de paine si boabe coapte de strugure, Chardonnay-ul dintre Constanta si Cernavoda e unul din cele mai convingatoare vinuri albe romanesti.

Ingrediente Obleți prăjiți (rețeta lui Radu Anton Roman)

2 kg obleti
100 g faina
200 g malai
2 cesti de ulei
sare, cata va place

Afla modul de preparare al acestei retete pe Bucataria lui Radu