-

Preparate delicioase cu orez

Orezul este delicios, dar când încercăm să-l gătim acasă, de multe ori dăm greș. Fie este ars, fie am folosit prea multă apă sau pur și simplu ne-am grăbit.

Există o metodă de a prepara orezul foarte rapid și ușor. Nu se mai ține cont de proporția recomandată, două părți de apă la o cană de orez, ci se se procedează la fel ca în cazul pastelor.

Se pune apa la fiert, se adaugă orezul, se lasă pe foc până când este al dente și se strecoară. Singura diferență este că, în cazul orezului, este bine că după ce îl strecori, să-l pui din nou în oală și să-l lași acoperit timp de 5-10 minute.

Înainte de a-l servi, amestecă-l ușor pentru a preveni ca boabele să se lipească.

Deși este o modalitate diferită de a găti orezul, îl face foarte pufos și foarte gustos. Tehnica se aplică la orezul alb, basmati, maro și în cazul orezului negru. Dacă folosești orez pentru risotto, este cel mai bine să respecți indicațiile de pe ambalaj.

Pentru o cină rapidă, inspirată de mâncarea chinezească, poți face orez prăjit, cu legume și carne. Dacă ți-au rămas aceste ingrediente de la alte preparate, adaugă câteva legume, sos de soia și vei avea o masă savuroasă și sănătoasă.

Află câteva rețete delicioase cu orez pe curademiere.ro.