Prăjitură cu lămâie şi ciocolată albă
Ingrediente: Pentru blat: 250 de grame de zahăr, 250 de grame de unt la temperatura camerei, 4 ouă potrivite, 1 plic de zahăr vanilat, 2 lămâi mai mici, 350 de grame de făină, 2 lingurițe de praf de copt.
15 Iunie 2015, 06:41
Pentru glazura de ciocolată: 200 de grame de ciocolată albă.
Timp de pregătire 35 de minute.
Mod de preparare:
1. Se încinge cuptorul la 180 de grade, se lasă la foc potrivit până se bagă prăjitura la cuptor.
2. Untul la temperatura camerei şi zahărul se bat cu ajutorul unui mixer, apoi se adaugă treptat ouăle. Se bat compoziția bine de tot. Apoi, lămâile se spală, se şterg şi se rad de coajă. Se storc de suc şi ambele se adaugă la aluat. Făina se cerne, se amestecă cu praful de copt şi se omogenizează treptat în aluat.