Ascultă Radio Antena Satelor Live

Biscuiți cu vișine, miere și cardamom

În unele dimineți, simți nevoia de ceva dulce lângă o cafea proaspătă sau un ceai.

01 Iulie 2015, 06:47


Poti sa-ti incepi ziua intr-un mod placut, cu o bautura calda in mana si un desert bun. Iti oferim o reteta diferita de cea clasica pentru biscuiti, o reteta care se prepara usor.

Scones sunt biscuitii englezesti ce sunt serviti in mod traditional cu unt si gem, dar poti adauga in compozitie si cateva visine, mai ales ca este sezonul perfect pentru aceste fructe. Iar pentru un gust si mai deosebit, foarte delicios, incearca sa faci unt cu miere si cardamom.

Ingrediente pentru biscuiti

250 g faina, un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu, 3 lingurite praf de copt, jumatate de lingurita de sare, 2 linguri zahar, 60 ml ulei de masline, 280 g iaurt grecesc, 150 g visine (fara samburi), 3 linguri de fistic taiat bucati, smantana sau un ou amestecat cu o lingura de apa

Ingrediente pentru unt cu miere si cardamom

60 g unt nesarat, o lingura de miere, jumatate de lingurita de praf de cardamom

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Intr-un bol mare, amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si zaharul. Intr-un alt vas, pune uleiul de masline si iaurtul, apoi combina ingredientele din cele doua boluri si amesteca bine.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete