-

Plăcintă cu carne de peşte

Pentru plăcinta de peşte cu aluat, vă propun o reţetă din Delta Dunării, obtinută numai din carne de peşte alb, adică şalău sau ştiucă.


În România se pregătesc plăcinte umplute cu brânză, dulce sau sărată, cu legume, cu fructe, cea mai populară fiind cea cu mere, însă există şi plăcinte umplute cu carne, ba chiar cu carne de peşte. Acest fel de plăcintă poate fi preparat cu aluat dopsit sau cu piure de cartofi.

În toate variantele, folosim file de peşte, cam un kg. Dacă alegem varianta cu cartofi, atunci mai avem nevoie de două cepe, de un morcov, de un pahar cu smântână şi de un kg de cartofi. Ungem cu unt forma în care vom coace plăcinta şi apoi aşezăm un strat de bucăţi de file de peşte. Mărunţim morcovul, tocăm ceapa şi le călim uşor în ulei.

Întindem încă un strat de legume călite şi turnăm deasupra puţină smăntână pe care am încălzit-o într-un ibric, în care am am amestecat piper râşnit şi puţină sare. Ultimul strat din vas este din piure de cartofi. Vasul trebuie lăsat în cuptor, la foc mediu, între 20 şi 30 de minute.

Pentru plăcinta de peşte cu aluat, vă propun o reţetă din Delta Dunării, obtinută numai din carne de peşte alb, adică şalău sau ştiucă. După dezosare, trecem prin maşina de tocat bucăţile de peşte.

Citeste continuarea pe rri.ro