Brioșe cu miere și afine, desert fără gluten
Este sezonul fructelor de pădure, moment ideal pentru a face un desert delicios cu afine.
09 Iulie 2015, 06:48
Pentru o noua interpretare a retetei clasice de briose cu afine, se foloseste faina fara gluten, cea de migdale, pe care o poti prepara acasa sau o poti cumpara din magazine.
Mierea le va da savoare, iar uleiul de cocos este un alt ingredient sanatos. Ai nevoie doar de cateva forme speciale pentru briose si de 30 de minute la dispozitie pentru a le coace.
Ingrediente
- 200 g faina de migdale, 3 oua, 100 g miere, jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu, o lingurita esenta de vanilie, 5-6 linguri ulei de cocos, 150 g afine proaspete, un praf de sare
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Intr-un bol, combina faina de migdale, bicarbonatul de sodiu si putina sare. Intr-un alt vas, amesteca ouale, mierea, esenta de vanilie si adauga uleiul de cocos treptat.