Prăjitură cu miere și migdale, fără gluten
Pentru un desert delicios și sănătos, încearcă o rețetă pentru care nu ai nevoie de făină.
15 Iulie 2015, 07:27
Gustul deosebit este dat de combinatia de miere si migdale. Sunt necesare doar cateva ingrediente, iar prajitura va fi gata in mai putin de o ora.
Ingrediente
200 g migdale intregi, 4 oua mari, 170 g miere, o lingurita esenta de vanilie, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de sare, unt sau ulei; miere si fulgi de migdale pentru decor
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Pregateste tava in care vei pune aluatul, foloseste hartie de copt si unge-o cu foarte putin unt sau ulei.
Pune migdalele intregi intr-un robot de bucatarie sau blender si mixeaza pana cand obtii o pudra fina. Ar trebui sa fie aproximativ 465 g pudra de migdale. Se recomanda ca ouale sa fie la temperatura camerei, lasa-le 15 minute inainte de a le folosi sau, daca te grabesti, scufunda-le in apa calduta 5 minute.
Separa galbenusul de albus la cele 4 oua si amesteca doar galbenusul cu miere, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu si sare intr-un bol mare cu un mixer electric, la viteza medie. In compozitie adauga pudra de migdale obtinuta anterior si amesteca totul bine, la viteza mica.
Intr-un alt bol, bate albusurile cu mixerul, la viteza medie pana cand isi dubleaza volumul. Trebuie sa fie o spuma potrivit de moale.