-

Prăjitură cu miere și migdale, fără gluten

Pentru un desert delicios și sănătos, încearcă o rețetă pentru care nu ai nevoie de făină.


Gustul deosebit este dat de combinatia de miere si migdale. Sunt necesare doar cateva ingrediente, iar prajitura va fi gata in mai putin de o ora.

Ingrediente

200 g migdale intregi, 4 oua mari, 170 g miere, o lingurita esenta de vanilie, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de sare, unt sau ulei; miere si fulgi de migdale pentru decor

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Pregateste tava in care vei pune aluatul, foloseste hartie de copt si unge-o cu foarte putin unt sau ulei.

Pune migdalele intregi intr-un robot de bucatarie sau blender si mixeaza pana cand obtii o pudra fina. Ar trebui sa fie aproximativ 465 g pudra de migdale. Se recomanda ca ouale sa fie la temperatura camerei, lasa-le 15 minute inainte de a le folosi sau, daca te grabesti, scufunda-le in apa calduta 5 minute.

Separa galbenusul de albus la cele 4 oua si amesteca doar galbenusul cu miere, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu si sare intr-un bol mare cu un mixer electric, la viteza medie. In compozitie adauga pudra de migdale obtinuta anterior si amesteca totul bine, la viteza mica.

Intr-un alt bol, bate albusurile cu mixerul, la viteza medie pana cand isi dubleaza volumul. Trebuie sa fie o spuma potrivit de moale.

Citeste continuarea pe curademiere.ro