Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de rețete cu dovlecei

Anotimpul cald este scuza perfectă pentru a-ți schimba complet alimentația și pentru a avea un stil de viață mult mai sănătos.

04 August 2015, 06:26


Ai posibilitatea de a consuma legume si fructe proaspete si de a le prepara intr-o diversitate de moduri. Poti folosi dovleceii gustosi pentru a gati mancaruri sanatoase, perfecte pentru vara. Aceasta leguma este foarte versatila si cu doar un strop de imaginatie, o poti incorpora in supe sau mancaruri pentru felul doi, poti face chiar si muraturi pentru iarna.

Trebuie doar sa alegi marimea potrivita – cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai savurosi. Iata cateva idei de retete cu dovlecei.

Paste cu dovlecei

Aproape nimeni nu poate rezista in fata unei farfurii cu paste. Se prepara rapid, sunt convenabile la pret si adorate de catre cei mici. Poti face un sos delicios cu dovlecei, poti sa incerci o reteta diferita, penne carbonara cu dovlecei. In plus, o idee noua este sa folosesti fasii subtiri de dovlecei ca substitut pentru pastele in sine.

Taie-i julienne, pune taieteii astfel formati intr-o tigaie cu putin usturoi, smantana, zeama de lamaie, apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serveste in schimbul unor spaghete cu un sos ragu sau cu chiftele si sos de rosii.

Supa cu dovlecei

Chiar si vara, atunci cand este mai racoare, poti gati o supa delicioasa, folosind ca ingredient principal cativa dovlecei. Pentru o masa completa, foloseste-i in supa alaturi de cartofi, daca vrei varianta usoara poti face o supa cu legume de vara si pesto de busuioc.

Muraturi cu dovlecei

Daca adori aceasta leguma, vei dori sa o consumi tot timpul anului. Poti pune dovlecei la borcan si-i poti consuma iarna ca garnitura pentru felurile principale, merg de minune cu pestele gras, cu somonul. Totodata, daca iti mai ramane ceva, ii poti folosi si vara pe un burger, ca alternativa pentru castravetii murati.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua