Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort cu ciocolată şi pere

Pentru că toata lumea iubeşte ciocolata şi pentru că a venit sezonul perelor, vă prezentăm tortul cu ciocolată şi pere, dar care are şi puţin măr şi puţină coajă de portocală, bine ascunse în compoziţie:

07 Septembrie 2015, 06:33

Blatul:

- 250 g făină

- 1/2 plic praf de copt
- 50 g cacao
- 150 ml ulei
- 200 g zahăr
- 5 ouă
- 25 ml esenţă rom
- 2 mere rase

Crema:

- 160 g ciocolată neagră – cu coajă de portocale (2 pachete)
- 300 g mascarpone
- 40 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 5-6 pere tăiate cubuleţe

Siropul:

- 1 linguriţă de ness şi 1 linguriţă de zahăr dizolvate în 200 ml apă fiartă

Se cern făina, praful de copt şi cacaoa şi se amestecă apoi cu zahărul, ouăle bătute bine, uleiul, esenţa de rom şi merele rase. Se dă aluatul la cuptor la foc potrivit, într-o formă rotundă de tort cu pereţii detaşabili, bine unsă cu unt şi dată cu făină.

Se stinge focul când scobitoarea introdusă în aluat iese aproape curată (ceva urme de cacao tot se vor vedea…)

Între timp se topeşte ciocolata la bain marie. Dupa ce se răceşte puţin, se amestecă cu crema mascarpone şi zahărul pudră. Secretul ca să nu iasă foarte dulce este să punem la sfârşit în cremă un praf de sare.

Când s-a răcit blatul, se scoate din forma de tort şi se taie în două. Se însiropează bine ambele felii, se unge bine felia de la bază cu aproximativ o treime din cremă, apoi se pune jumătate din cantitatea de pere tăiate cubuleţe şi se aşează deasupra a doua felie.

Apoi se unge toată suprafaţa tortului cu restul cremei, se pun deasupra cubuleţele de pere (restul) şi se dă la frigider câteva ore.

Sursa: rador.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras