Ascultă Radio Antena Satelor Live

Salată cu porumb, avocado și fasole

O salată ideală conține câteva ingrediente și alimente extrem de sănătoase. Combinația de porumb, avocado și fasole este foarte gustoasă.

02 Septembrie 2015, 05:48


Salata se prepara rapid si poate deveni un pranz sau o cina completa, bogata in fibre si alti nutrienti esentiali.

Ingrediente

- jumatate de conserva de porumb, jumatate de avocado, jumatate de conserva de fasole neagra, o rosie, doua linguri de coriandru proaspat, sucul de la o limeta, sare, fulgi de ardei iute (optional)

Pentru aceasta salata, ideal ar fi sa fierbi porumbul, apoi sa folosesti boabele si sa procedezi in mod similar cu fasolea neagra. Dar daca nu ai timp, poti sa folosesti porumb si fasole din conserva. Trebuie doar sa te asiguri ca le clatesti foarte bine, sub un jet de apa rece si sa le scurgi inainte de a le folosi.

Cojeste avocado, scoate-i samburele si taie in bucati potrivite jumatate. Marunteste rosia si toaca putin coriandru proaspat.

Intr-un bol mare, pune porumbul, apoi fasolea, adauga si bucatile de avocado si rosie, coriandrul si stoarce deasupra zeama de la o lamaie verde. Amesteca, asezoneaza cu sare si, daca iti place gustul picant, pune si fulgi de ardei iute.

Daca vrei mai multa culoare si savoare, poti adauga si o ceapa rosie. Toate aromele se vor intrepatrunde si salata va deveni o masa perfecta la orice ora. Nu se foloseste ulei si toate ingredientele au nenumarate beneficii pentru sanatate. Reteta este pentru doua portii, dar poti oricand sa dublezi cantitatile si sa incerci diverse combinatii.

Sursa: curademiere.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua