Ascultă Radio Antena Satelor Live

Piept de pui umplut cu jambon şi caşcaval

Timp de preparare: 30 de minute

10 Septembrie 2015, 06:26

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, fără piele, caşcaval 250 g, 4 felii jambon afumat, 4 frunze ceapă verde, piper măcinat, chilli cu sare de mare, verdeţuri italiene, 1-2 cenguţe de cimbrişor, 1-2 crenguţe de rozmarin

1. Desfacem pieptul de pui în două şi batem fiecare parte pentru a o întinde, apoi condimentăm cu piper, chilli şi verdeţuri italiene. Presărăm pe toată suprafaţa ceapă tocată mărunt.

2. Aşezăm pe fiecare felie de piept câte o felie de caşcaval, apoi aşezăm deasupra feliiile de jambon.

3. Rulăm strâns pieptul de pui şi îl prindem cu scobitori cât mai bine ca să nu iasă caşcavalul. Condimentăm din nou.

4. Încingem într-o tigaie două linguri de ulei şi punem rulourile de pui. Adăugăm în tigaie şi cimbrişorul şi rozmarinul. Tragem pieptul la tigaie la foc mediu, pe toate părţile, până se rumeneşte uşor, aproximativ 15-20 min. Trebuie să fie uşor crocant la exterior şi moale şi suculent în interior. Dacă îl lăsaţi prea mult va deveni fad.

5. Scoatem pieptul din tigaie şi îl lăsăm câteva minute să îşi lase sucul şi să se întrepătrundă aromele. Tăiem felii cu un cuţit bine ascuţit.

Sursa: monitorulbt.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua