Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort bavarez cu mere

Inceputul unui nou sezon înseamnă că apar noi alimente pe piață și este timpul să încerci rețete cu fructe și legume proaspete, iar toamna te poți bucura de mere și le poți include într-un desert delicios, de tort bavarez.

10 Septembrie 2015, 05:31

Faina si migdalele formeaza o crusta usor crocanta, ce este acoperita cu crema de branza si mere aromatizate cu scortisoara – un deliciu.

Ingrediente crusta

- 130 g faina, 50 g migdale feliate, doua linguri de zahar, un praf de sare, 6 linguri de unt nesarat, un galbenus de ou, jumatate de lingurita esenta de vanilie

Ingrediente crema/umplutura

- un ou mare, 250 g crema de branza, 50 g zahar, jumatate de lingurita esenta de vanilie

Ingrediente topping

- 4 mere, 50 g zahar, jumatate de lingurita scortisoara, 25 g migdale feliate

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pentru a prepara crusta, pune faina, migdalele, zaharul si sare intr-un robot de bucatarie sau foloseste un bol mare si un mixer. Pulseaza pana cand se combina, apoi adauga untul, bucata cu bucata, amestecand continuu.

Pune galbenusul unui ou, adauga esenta de vanilie si amesteca totul foarte bine. Mixtura trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare nisipului umed. Intinde uniform aluatul format intr-o tava rotunda, inclusiv pe margini.

Pentru a pregati crema, curata si foloseste acelasi robot de bucatarie sau mixer. Adauga oul, crema de branza, zaharul si esenta de vanilie si amesteca bine, apoi intinde umplutura uniform pe crusta din tava.

Taie merele in bucati potrivite, amesteca-le cu scortisoara, pana cand se acopera complet. Adauga acest topping deasupra aluatului si cremei din tava si presara migdale feliate deasupra.

Afla retete completa pe curademiere.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua