Ascultă Radio Antena Satelor Live

Zacuscă de vinete ca la bunica acasă

Este vremea să punem deja borcanele cu zacuscă în cămară pentru la iarnă.

10 Septembrie 2015, 04:59


Avem pentru voi o reteta delicioasa de zacusca, exact asa cum facea bunica.

* cantitate: 3 kg zacuscă * timp de preparare total: 2 h

INGREDIENTE

- 3 kg vinete coapte bine

- 2 kg ardei grași roșii

- 1 kg ceapă roșie sau albă

- 500 g ciuperci fierte

- 1 litru de suc de roșii

- 400 ml ulei de măsline

- 5 foi de dafin

- 1 lingură piper negru boabe

- Sare după gust

MOD DE PREPARARE

1. Coace pe plită vinetele și ardeii, apoi se curăță de cojile înnegrite. Lasă vinetele la scurs în strecurătoare. Apoi toacă mărunt vinetele și ardeii.

2. Mărunțește ceapa – te poți ajuta de un robot de bucătărie, astfel înjumătățești timpul de pregătire – și las-o în ulei, în oala în care vei pregăti toată zacusca, la foc mic. Este ideal ca oala să aibă fundul dublu, ca să nu se ardă legumele. Adaugă și sare la amestec.

3. După 5 minute poți adăuga vinetele scurse și sucul de roșii. Amestecă în zacuscă, apoi adaugă și foile de dafin. Redu focul la mic și pune capacul pe oală, lăsând un mic loc pe unde să iasă aburii.

4. Adaugă și ardeii copți mărunțiți, ca și ciupercile fierte – și ele mărunțite la rândul lor. Poți adăuga și boabele de piper.

5. Mai amestecă în mâncare și mai lasă pe foc timp de o oră. Din când în când poți gusta zacusca, pentru a o putea asezona cu sare după gust.

Sursa: bewoman.ro

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete