Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tocăniţă de porc cu legume

Tocăniţa de porc cu legume este foarte delicioasa insa necesita mai mult timp de pregatire si indemanare. Cu toate acestea, merita efortul. Se serveste fierbinte, cu o legatura de telina.

09 Septembrie 2015, 03:07


Tocăniţa se pregateste intr-un timp de aproximativ 80 de minute (1h si 20 de min), iar nivelul de pregatire este mediu.


Ingrediente necesare

-300g carne de porc
-5 boabe de piper
-2 catei de usturoi
-1 plic piper
-1 lingurita de sare
-2 cartofi
-3 ramuri leuştean
-2 boabe de ienibahar
-1 cap de telina
-2 catei de ceapa
-2 morcovi

Cum se prepara tocăniţa de porc cu legume?

Se taie carnea de porc în bucăţi şi se pune la fiert in 600 ml. apă sărată. Odată ce fierbe apa, se scoate supa de carne şi spuma de la suprafaţă, daca este necesar. Se pune inapoi în oală supa şi se adaugă morcovul tăiati en-gros, telina, ceapa, ardei, roşii decojite şi cartofi tăiati felii.

Lasati friptura de porc la foc mic pe aragaz, dacă este necesar, adaugati puţină apă caldă. Se fierbe timp de 10 minute, se adaugă sare, catei de usturoi, opţional ienibahar boabe şi piper.

Se lasă la fiert aproximativ 1 oră. În cele din urmă adaugati leusteanul tocat marunt si se lasa la foc mic, sub capac pe aragaz. Se serveste fierbinte, cu o legatura de telina.

Sursa: imaginea.info

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua