Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gogoși cu miere și banane

Gogoșile sunt o foarte bună scuză de a mânca desert la micul dejun sau, de ce nu, la orice masă din zi.

17 Septembrie 2015, 03:31


Pufoase, cu zahar pudrat deasupra, simple sau cu umplutura, gogosile sunt delicioase. Dar unele dintre aceste delicii cumparate din magazine pot avea pana la 52 de grame de zahar. Iata o reteta pe care o poti face acasa, pentru un desert preferat de toti.

Ingrediente

- 300 g de faina, doua lingurite praf de copt, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, un sfert de lingurita de nucsoara, jumatate de lingurita de sare, doua oua, 170 g de miere, o banana coapta, doua linguri de unt sau margarina (topite), jumatate de lingurita de esenta de vanilie si 100 g de smantana.

Pentru a prepara gogosile, incepe prin a amesteca toate ingredientele uscate. Apoi, bate bine cele doua oua, adaugand putin cate putin miere in compozitie. Pune si banana (facuta piure), untul, smantana si vanilia, apoi toarna in amestecul de faina.

Aluatul rezultat trebuie sa fie moale si se lasa sa dospit cel putin 2 ore, preferabil mai mult. Ruleaza aluatul si formeaza gogosile.

Prajeste-le in ulei incins pana au o crusta aurie. Scoate-le si scurge-le de grasime, apoi presara scortisoara sau zahar pudra.

Sursa: curademiere.ro

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Gastronomie 03 Noiembrie 2025, 12:24

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească

Sub bagheta lui Daniel Maxim, un chef cu viziune, douăzeci de liceeni din Târgu Mureș au detonat un foc de artificii culinar,...

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu