Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos

Prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos este o rețetă rapidă, ușoară și delicioasă. O puteți pregăti oricând familia dvs dorește un desert rapid, sănătos și delicios.

30 Septembrie 2015, 03:35


Este o prajitura asemanatoare cu negresa, dar este mai rapida si destul de delicioasa.

Ingrediente

50 g de zahar
1 ou
100 ml lapte
125 g unt (de preferinta, nu congelat)
270 g de biscuiti populari
80 g de nuca de cocos
60 g migdale

Ingrediente pentru crema

2 linguri de amidon (la gust)
50 g unt
4 linguri de lapte
1 plic vanilie
200 g zahar pudra

Ingrediente pentru glazura

150 de grame de ciocolata (cu lapte, neagra sau alba)
nuca de cocos pentru decor

Metoda de preparare prajitura cu nuca de cocos

Puneti biscuitii intr-un procesor de alimente si pisati fin. Adaugati toate celelalte produse pe baza si se amesteca pana obtineti un amestec omogen. Imprastiati aluatul intr-o tigaie medie. Se lasa in frigider timp de 1 ora, pentru a inchega.

Intr-un vas se adauga praful de amidon si crema de vanilie, dupa care se amesteca. Treptat, alternativ, se adauga zahar pudra si lapte. Cand crema devine neteda se aplica pe substrat. Tava este reintrodusa in frigider timp de 1 ora.

Ciocolata se topeste intr-o baie de apa. Dupa ce s-a racit usor, raspandit peste crema. Prajitura se presara cu nuca de cocos. Lasati-o intr-un loc racoros, pana cand ciocolata este tare. Se taie in patrate.

Sursa: bewoman.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua