-

Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă

Ingredientele necesare pentru ciuperci cu piept de porc şi mămăligă


4 porţii - 35 minute

- 800g ciuperci proaspete
- 250g piept de porc afumat
- 1 ceapă mare
- 1 căţel de usturoi

- 1 leg. pătrunjel
- 3 linguri ulei
- 50g parmezan
- 200g mălai
- ± sare, piper

Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, apoi căliţi-le într-o tigaie mai mare, în ulei. După 2-3 minute adăugaţi pieptul de porc tăiat fideluţă şi lăsaţi să se Înăbuşe la foc potrivit 2-3 minute.

Puneţi apoi ciupercile, potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la foc mic, 45-50 de minute.

La final puneţi jumătate din legătură de pătrunjel tocat mărunt şi mai lăsaţi la foc mic 2 minute. Separat, din mălai, 750ml apă şi 1 linguriţă rasă sare faceţi o mămăligă mai moale şi împărţiţi-o în 4 farfurii.

Peste mămăliga fierbinte puneţi ciupercile, presăraţi pătrunjelul rămas, tocat mărunt, şi serviţi preparatul cald.

Sursa: monitorulsv.ro