-

Cea mai bună reţetă de murături asortate. Deliciu în sezonul rece

În multe gospodării din România, conservarea unor legume în saramură sau în oţet reprezintă o adevărată tradiţie, cu retete transmise din generatie în generaţie.


Sunt conservate astfel legume precum gogonelele, castraveţii, conopida, pepenii roşii de dimensiuni mici, vinetele, ceapa, ardeii capia, morcovii şi ţelina, dar şi fructe precum merele şi gutuile. Aceste fructe şi legume pot fi puse în saramură şi în diverse combinaţii, rezutând murăturile asortate.

Pot fi puse laolaltă gogonele, pepeni roşii de mici dimensiuni, mere, morcov, ţelină, castraveţi şi conopidă.

Trebuie alese gogonele cu o culoare albă şi nu verde închis, deoarece ar putea avea un gust uşor amărui. De asemenea, unele soiuri de mere se tercuiesc în saramură şi, din acest motiv, trebuie alese anumite soiuri de mere.

Pe lângă gogonele, în acelaşi recipient, fie el borcan de sticlă, vas din plastic sau butoi din lemn, punem la murat morcovi, tăiaţi rondele, ţelină, tăiată de asemenea în felii, câţiva ardei capia şi chiar câţiva ardei iuţi, care vor da un gust uşor picant murăturilor.

Conopida trebuie desfăcută în buchete mai mici, iar ţelina trebuie curăţată şi tăiată în felii. Este recomandată utilizarea rădăcinii de hrean care, curăţată şi tăiată în suviţe, are rolul de a ajuta la buna conservare a legumelor.

Citeste continuarea pe rri.ro