Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de rețete cu ciuperci

Dacă dorești să gătești o mâncare doar din legume, dacă urmezi regulile unui regim vegetarian sau pur și simplu vrei să consumi mai puțină carne, este foarte important să ajungi la un echilibru între capacitățile nutritive și gustul preparatelor.

20 Octombrie 2015, 07:04


Un avantaj major al ciupercilor este faptul ca sunt un ingredient extrem de versatil, pot fi folosite in diverse combinatii, pentru a gati preparate diferite in fiecare zi. In plus, toamna se gasesc proaspete diferite soiuri, fiind perfecte pentru aproape orice – incluse in salate sau garnituri, gatite la cuptor cu diverse umpluturi sau aromatizate cu diferite condimente.


Ciupercile sunt si foarte sanatoase, o sursa excelenta de vitamina D, proteine si carbohidrati. Au un index glicemic scazut, fiind potrivite daca suferi de diabet.

Mai mult, te ajuta sa mentii colesterolul la un nivel optim si iti pastreaza inima sanatoasa, in timp ce vitaminele B1 si B2 vor sustine in mod natural sistemul imunitar. Daca urmezi un regim de slabire, ciupercile sunt alegerea ideala, nu au foarte multe calorii.

Se gatesc rapid, au un gust deosebit si poti gasi nenumarate optiuni – bureti, ghebe, hribi, galbiori. Iata doar cateva idei pentru cum poti include ciupercile in regimul alimentar zilnic.

Omleta cu ciuperci

In cateva minute, iti poti face un mic dejun sanatos si satios. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, apoi adauga ciuperci maruntite si putin cimbru, pana cand se inmoaie, asezoneaza cu sare si piper. Bate cateva oua si fa o omleta, apoi pune la mijloc ciupercile gatite. La final, intinde o lingurita de smantana si vei avea o masa perfecta, ce-ti va da energia necesara pentru ziua ce urmeaza.

Afla mai multe retete cu ciuperci pe curademiere.ro.

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua