Ascultă Radio Antena Satelor Live

Budincă de dovleac cu miere

Dacă adori gustul de plăcintă cu dovleac, îți poți face o budincă cu miere, absolut delicioasă, un desert cremos.

29 Octombrie 2015, 07:05


Vei folosi amidon de porumb ca agent de ingrosare, tolerat si daca tii dieta Dukan, de pilda. Poti gasi amidon alimentar fara gluten sau o versiune bio.

Daca ai deja piure de dovleac, timpul total de gatire este de doar 15 minute si vei obtine 5-6 portii de budinca, ce-ti va satisface imediat pofta de dulce.

Ingrediente

- 400 g piure de dovleac, 170 g miere, doua oua mari, 30 g amidon de porumb, mix de condimente (scortisoara, nucsoara, pudra de cuisoare), 350 ml lapte, un praf de sare

Inainte de toate, trebuie sa pregatesti piure de dovleac. Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima, taie dovleacul placintar in jumatate, scoate-i samburii si pune bucatile intr-o tava, cu fata in sus. Adauga putin unt si lasa la cuptor, apoi scoate si cand se raceste, pune intr-un blender si amesteca bine pana cand obtii o consistenta de piure, foarte omogena.

Pune intr-o cratita 400 g din acest piure (restul iti poti folosi pentru o placinta cu dovleac), apoi toarna mierea deasupra. Ai grija sa ai focul la minim si sa amesteci pana cand mierea se topeste complet si cele doua ingrediente se combina. Asigura-te ca temperatura nu este prea mare cand spargi doua oua deasupra, amesteca mereu cu o lingura de lemn.

Combina amidonul de porumb cu putin lapte, vezi sa nu se formeze cocoloase, apoi varsa lichidul rezultat in cratita. Presara un mix de condimente – scortisoara macinata, nucsoara macinata si pudra de cuisoare, ce folosesti in mod obisnuit pentru placinta.

Adauga si restul de lapte ramas, dar si un varf de cutit de sare.

Amesteca toate ingredientele foarte bine, la foc mic, pana cand budinca incepe sa se ingroase si sa fiarba. Cand obtii un amestec gros, opreste aragazul si pune desertul in boluri mici. Budinca se va intari mai mult in timp ce se raceste.

Serveste budinca de dovleac rece, cu putina frisca, scortisoara si un strop de miere in plus, pentru gust delicios.

Sursa: curademiere.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua