-

Băutura care are grijă de imunitate și de siluetă. Află rețeta!

Acest smoothie se prepară usor și conține unele dintre cele mai valoroase ingrediente naturale, care îți întăresc sistemul imunitar și îți oferă energia zilnică de care ai nevoie. Mai mult decât atât, toate cele patru elemente din care se prepară, au un conținut caloric sărac, ajutând efectiv la arderea grăsimilor.

Ingrediente :
6 felii ananas
6 felii țelină
3 mere
2-3 cm ghimbir proaspăt

Ananasul conţine bromelină, fibre, fitonutrienti (acid cumaric, acid clorogenic), pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B6, B1, antioxidanți și polifenoli (betacaroten). Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai preţios compus, capabil să accelereze digestia proteinelor.Ananasul are proprietăţi antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive şi are efect revigorant.

Țelina intră în categoria alimentelor cu un conținut caloric negativ, ceea ce înseamnă că atunci când o consumăm, organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a o digera. Cu alte cuvinte, includerea țelinei în dietă ne ajută să ardem mai multe calorii decât consumăm. Pe lângă toate aceste substanțe, țelina mai conține și antioxidanți puternici, precum zeaxantină, luteină și betacaroten. Aceștia oferă protecție organismului împotriva a numeroase boli și întăresc sistemul imunitar.

Merele conțin un antioxidant numit quercentină. Studiile recente au descoperit că acest antioxidant poate ajuta la îmbunătațirea și fortificarea sistemului imunitar, mai ales în situațiile de stres.

Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant și stimulant al sistemului digestiv. Are chiar și proprietăți antivirale și antifungice. Stimuleaza imuni­tatea prin creșterea activității timusului și splinei, precum și producția de fagocite. Acesta este un puternic aliat în curele de slăbire, contribuind la arderea grăsimilor.

Mod de preparare – Suc de ananas, mere, țelină și ghimbir

1. Curățăm ananasul și îl tăiem în felii. Îndepărtăm partea centrală a fiecărei felii de ananas.
2. Curățăm merele, dacă au fost tratate, țelina și ghimbirul.
3. Punem fructele și țelina în storcător și îl acționăm.
4. Bem sucul imediat după preparare.