Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de mic dejun pentru copii

Printr-un mic dejun echilibrat preparat pentru copii, nu le vei asigura doar o alimentație corespunzătoare, ci îi vei învăța să deprindă acele obiceiuri de viață sănătoase.

18 Noiembrie 2015, 05:42


Alege alimente nutritive in schimbul unor cereale pline de zaharuri si astfel ii vei ajuta pe cei mici sa se dezvolte, sa aiba energie si putere de concentrare.

Nevoile unui copil nu sunt foarte diferite de cele ale unui adult, insa le poti oferi legumele sub o alta forma, in alta prezentare, pentru a-i convinge sa le manance. Vei gasi mai jos doar cateva idei de mic dejun pentru copii.

Omleta speciala

Proteinele sustin buna functionare a organismului si sunt importante atat pentru parintii, cat si pentru copii. II poti “pacali” pe cei mici sa manance si legume, prepara o omleta sau jumari de oua (papara, scrob) si foloseste branza si carne pentru a le “ascunde” in compozitie.

In plus, micul dejun va avea si o culoare placuta. Incearca sa rumenesti cativa dovlecei, adauga bucatele de carnat si sparge deasupra cateva oua. Spre final, rade cascaval si asezoneaza. Incearca sa nu folosesti prea mult ulei, carnea folosita isi va lasa grasimea.

Mai poti folosi ardei gras pentru a decora farfuria, incearca sa faci o figurina, pentru ca micul dejun sa arate cat mai atractiv.

Gem de dovleac cu zahar brun

Daca vrei o alternativa pentru paine cu unt si gem, incearca o reteta deosebita. Poti sa intinzi gem de dovleac pe felii de toast alaturi de bucati de mere sau pe paine integrala, langa banane. Este o schimbare binevenita, cei mici vor avea ocazia de a gusta ceva diferit.

Ai nevoie de un dovleac, 175 ml suc de mere, 150 g zahar brun, doua linguri de condimente pentru placinta de dovleac (scortisoara, praf de cuisoare), un praf de sare si optional, daca vrei un gust mai dulce, doua linguri de sirop de artar.

Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima, taie si curata dovleacul de seminte, pune bucatile pe o tava si lasa la copt timp de 40 de minute.

Dupa ce se raceste, proceseaza intr-un blender pana obtii un piure, adauga apa daca este necesar. Intr-o cratita, pune piureul de dovleac, suc de mere, zahar brun, condimentele si un varf de cutit de sare si lasa la foc mediu. Cand fierbe, da focul la minim si lasa sa fiarba mocnit, amestecand ocazional, timp de 25-30 de minute.

Cand incepe sa se ingroase si sa-si schimbe culoarea, gemul de dovleac este gata.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete