-

Idei de mic dejun pentru copii

Printr-un mic dejun echilibrat preparat pentru copii, nu le vei asigura doar o alimentație corespunzătoare, ci îi vei învăța să deprindă acele obiceiuri de viață sănătoase.


Alege alimente nutritive in schimbul unor cereale pline de zaharuri si astfel ii vei ajuta pe cei mici sa se dezvolte, sa aiba energie si putere de concentrare.

Nevoile unui copil nu sunt foarte diferite de cele ale unui adult, insa le poti oferi legumele sub o alta forma, in alta prezentare, pentru a-i convinge sa le manance. Vei gasi mai jos doar cateva idei de mic dejun pentru copii.

Omleta speciala

Proteinele sustin buna functionare a organismului si sunt importante atat pentru parintii, cat si pentru copii. II poti “pacali” pe cei mici sa manance si legume, prepara o omleta sau jumari de oua (papara, scrob) si foloseste branza si carne pentru a le “ascunde” in compozitie.

In plus, micul dejun va avea si o culoare placuta. Incearca sa rumenesti cativa dovlecei, adauga bucatele de carnat si sparge deasupra cateva oua. Spre final, rade cascaval si asezoneaza. Incearca sa nu folosesti prea mult ulei, carnea folosita isi va lasa grasimea.

Mai poti folosi ardei gras pentru a decora farfuria, incearca sa faci o figurina, pentru ca micul dejun sa arate cat mai atractiv.

Gem de dovleac cu zahar brun

Daca vrei o alternativa pentru paine cu unt si gem, incearca o reteta deosebita. Poti sa intinzi gem de dovleac pe felii de toast alaturi de bucati de mere sau pe paine integrala, langa banane. Este o schimbare binevenita, cei mici vor avea ocazia de a gusta ceva diferit.

Ai nevoie de un dovleac, 175 ml suc de mere, 150 g zahar brun, doua linguri de condimente pentru placinta de dovleac (scortisoara, praf de cuisoare), un praf de sare si optional, daca vrei un gust mai dulce, doua linguri de sirop de artar.

Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima, taie si curata dovleacul de seminte, pune bucatile pe o tava si lasa la copt timp de 40 de minute.

Dupa ce se raceste, proceseaza intr-un blender pana obtii un piure, adauga apa daca este necesar. Intr-o cratita, pune piureul de dovleac, suc de mere, zahar brun, condimentele si un varf de cutit de sare si lasa la foc mediu. Cand fierbe, da focul la minim si lasa sa fiarba mocnit, amestecand ocazional, timp de 25-30 de minute.

Cand incepe sa se ingroase si sa-si schimbe culoarea, gemul de dovleac este gata.

Citeste continuarea pe curademiere.ro