-

3 rețete inedite cu mușchiuleț de porc

Nu este nevoie să aștepți Crăciunul pentru a încerca ceva nou, câteva rețete diferite folosind carne de porc.

Dacă îți este teamă de faptul că este prea grasă, alege mușchiulețul de porc, opțiunea cea mai potrivită în acest caz. Dacă nu exagerezi și o consumi ocazional și cu moderație, grăsimile saturate nu-ți vor afecta nivelul de colesterol într-un mod semnificativ.

Carnea de porc este una dintre cele mai bogate surse de tiamina (vitamina B1) si contine zinc, mineral esential pentru functiile sistemului imunitar. Cat despre aportul de proteine, vei reusi sa mentii senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Muschiuletul de porc este un ingredient extrem de versatil, il poti folosi la felul principal pentru o cina eleganta sau pregati la gratar pentru o petrecere relaxata.

Insa fiind o bucata de carne slaba, fara multa grasime, este necesar sa aplici o anumita tehnica, pentru a preveni ca friptura sa devina tare si greu de mestecat.

Poti sa alegi sa o marinezi, sa folosesti un termometru pentru carne (temperatura ideala este in jur de 70 de grade in interior) si sa nu o lasi prea mult (sau prea putin) la gatit. Iar daca vrei sa gatesti si sa gusti ceva inedit, incearca una dintre retetele de mai jos.

Piccata cu muschiulet de porc

O reteta clasica de inspiratie italiana, piccata iti aduce aproape aromele Toscanei, cu gust de ulei de masline, lamai si capere.

Ingrediente

- un muschiulet de porc, 3 linguri de faina, doua lingurite de ulei de masline, 60 ml vin alb sec, 60 ml suc de lamaie, 4-6 felii de lamaie, 4 linguri capere, sare si piper dupa gust

Feliaza muschiuletul de porc in 8 bucati relativ egale, acopera cu folie de plastic si foloseste un ciocan de carne pentru a o subtia. Presara faina peste bucatele si asezoneaza cu sare si piper, apoi pune-le in tigaie cu ulei de masline, la foc mediu.

Soteaza rapid, 4 minute pe fiecare parte, apoi adauga si vinul alb, impreuna cu sucul de lamaie. Amesteca usor si mai lasa pe foc timp de 2 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase usor.

Pentru garnitura, foloseste capere si felii subtiri de lamaie, aranjeaza-le pe marginea farfuriei.

Citeste continuarea pe curademiere.ro