Ascultă Radio Antena Satelor Live

3 rețete inedite cu mușchiuleț de porc

Nu este nevoie să aștepți Crăciunul pentru a încerca ceva nou, câteva rețete diferite folosind carne de porc.

25 Noiembrie 2015, 07:04

Dacă îți este teamă de faptul că este prea grasă, alege mușchiulețul de porc, opțiunea cea mai potrivită în acest caz. Dacă nu exagerezi și o consumi ocazional și cu moderație, grăsimile saturate nu-ți vor afecta nivelul de colesterol într-un mod semnificativ.

Carnea de porc este una dintre cele mai bogate surse de tiamina (vitamina B1) si contine zinc, mineral esential pentru functiile sistemului imunitar. Cat despre aportul de proteine, vei reusi sa mentii senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Muschiuletul de porc este un ingredient extrem de versatil, il poti folosi la felul principal pentru o cina eleganta sau pregati la gratar pentru o petrecere relaxata.

Insa fiind o bucata de carne slaba, fara multa grasime, este necesar sa aplici o anumita tehnica, pentru a preveni ca friptura sa devina tare si greu de mestecat.

Poti sa alegi sa o marinezi, sa folosesti un termometru pentru carne (temperatura ideala este in jur de 70 de grade in interior) si sa nu o lasi prea mult (sau prea putin) la gatit. Iar daca vrei sa gatesti si sa gusti ceva inedit, incearca una dintre retetele de mai jos.

Piccata cu muschiulet de porc

O reteta clasica de inspiratie italiana, piccata iti aduce aproape aromele Toscanei, cu gust de ulei de masline, lamai si capere.

Ingrediente

- un muschiulet de porc, 3 linguri de faina, doua lingurite de ulei de masline, 60 ml vin alb sec, 60 ml suc de lamaie, 4-6 felii de lamaie, 4 linguri capere, sare si piper dupa gust

Feliaza muschiuletul de porc in 8 bucati relativ egale, acopera cu folie de plastic si foloseste un ciocan de carne pentru a o subtia. Presara faina peste bucatele si asezoneaza cu sare si piper, apoi pune-le in tigaie cu ulei de masline, la foc mediu.

Soteaza rapid, 4 minute pe fiecare parte, apoi adauga si vinul alb, impreuna cu sucul de lamaie. Amesteca usor si mai lasa pe foc timp de 2 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase usor.

Pentru garnitura, foloseste capere si felii subtiri de lamaie, aranjeaza-le pe marginea farfuriei.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Gastronomie 03 Noiembrie 2025, 12:24

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească

Sub bagheta lui Daniel Maxim, un chef cu viziune, douăzeci de liceeni din Târgu Mureș au detonat un foc de artificii culinar,...

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu