-

Meniu de Crăciun pentru vegetarieni

Chiar și fără un meniu de Crăciun alcătuit din retete romanesti tradiționale, o masă poate avea preparate savuroase doar cu legume ca principale ingrediente.

Dacă trebuie să pregătești o masă de Crăciun pentru vegetarieni (sau dacă ai ales să nu consumi carne nici tu), există o mulțime de rețete pe care le poți încerca, de la aperitive și până la desert, un meniu complet pentru vegetarieni, chiar și de Crăciun.

Gasesti inspiratie, folosesti ingrediente proaspete, de sezon si adaugi arome neobisnuite – ideile sunt extrem de creative si mancarurile foarte gustoase si mai ales colorate, chiar si cand folosesti un substitut pentru carne.

Pateu cu ciuperci si nuci

Ingrediente

120 g miez de nuca, 80 g ceapa maruntita, 120 g unt, 360 g ciuperci taiate (diverse soiuri), o lingura de usturoi tocat, 4 linguri de patrunjel, o lingura de cimbru, doua linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust.


Incalzeste cuptorul la 180 de grade si intinde miezul de nuca pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasa la rumenit timp de 10 minute. Pune o tigaie mare pe aragaz, topeste untul si adauga ceapa, pune apoi ciupercile taiate, usturoiul, patrunjel, cimbru, sare si piper.

Amesteca des si lasa la foc mediu pana cand lichidul se evapora.

Transfera nucile intr-un robot de bucatarie sau zdrobeste-le folosind un blender, impreuna cu doua linguri de ulei de masline. Combina apoi cu ciupercile pana cand obtii textura dorita, poate fi un pateu fin sau unul cu bucatele mai mari.

Umple cateva boluri cu pasta obtinuta, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de cateva ore sau peste noapte.

Rulouri din foietaj cu spanac si branza feta

Ingrediente

250 g spanac congelat, 100 g branza feta, 3 foi de aluat foietaj, doi catei de usturoi, doua linguri de ulei de masline, un ou amestecat cu o lingura de lapte, sare, seminte de susan (optional)

Citeste continuarea pe curademiere.ro